link rel="shortcut icon" type="image/x-icon" href="/favicon.ico"

Barbera Wever-van Rooij:


Ik ben Barbera Wever-van Rooij, getrouwd met Jack Wever en samen hebben wij drie kinderen. 

De eerste 7 jaar van mijn leven heb ik in De Meern (dorpje bij Utrecht) gewoond. Daarna zijn we door het werk van mijn vader verhuisd naar Tilburg, gevolgd door Alkmaar/Warmenhuizen en tot slot Amsterdam. Ik heb een oudere broer en zus, twee stiefbroers en twee stiefzussen, welke op mijn eigen zus na allen in het buitenland wonen. 

Mijn opvoeding is multicultureel geweest, met een zakelijke vader, een muzikale stiefvader, een creatieve moeder en een punctuele stiefmoeder. Bij allen stond en staat naastenliefde, oprechtheid, eerlijkheid en een grote dosis humor centraal waarin zelfreflectie en zelfspot hand in hand gaan. Ik ben blij dat ik dat stokje heb mogen overnemen en van ieders kwaliteiten heb mogen leren. 

Ook qua Godsdienst heb ik mij breed kunnen oriënteren en verdiepen. Ik maak geen onderscheid in omgang m.b.t. geloof of religie. Voor mij is het veel belangrijker om te kijken in wat er in iemands hart leeft en wat hij/zij daarmee doet. Ik geloof in de verantwoordelijkheid van het individu, wat doe jij met je leven voor jou, voor de ander én de wereld om je heen.

De ruimte is hier te kort om mijn totale CV weer te geven, maar gezegd kan worden dat ik ruime ervaring heb in het creatieve (kunstatelier, schoonheids- specialiste en modeontwerpster), het zakelijke (eigen schoonheidssalon en later eigen kleding zaak geleid) en op de werkvloer in de zorgverlening. Ik heb, naast mijn werkzaamheden als thuishulp, 5 jaar voor een oude dame gezorgd, voor een groot deel intern. Mijn werkervaring is, net als veel Amsterdamse jongeren, in de horeca begonnen, en als dochter van een kroegeigenaar weet ik wat de wereld overdag, maar ook s'nachts te bieden heeft.

Een belangrijk deel van mijn zorg ervaring is het kantoor technische deel. Hierdoor heb ik namelijk achter de schermen op alle niveaus kunnen meekijken. Ook heb ik leerzame ervaringen opgedaan tijdens mijn leidinggevende functies. Ik was betrokken bij het ontwikkelen van projecten tot het zorgen dat de neuzen dezelfde kant op staan bij reorganisaties. 

Toen ik in 1998 mijn opleiding als Hypno-Regressie en Reïncarnatie Therapeut had afgerond ben ik in datzelfde jaar mijn eigen praktijk Alfa 2 Nimbus gestart. Eerst parttime en later fulltime.

Alfa is Latijn en betekend 'begin'. 2 staat in chattaal voor het engelse 'to', en Nimbus is Latijn en is de felverlichte rand langs een donkere wolk, een 'aureool'. Vrij vertaald betekend het ‘Begin naar Verlichting'. En zo gun ik ook iedereen op de wereld het vertrouwen dat er licht schijnt achter iedere donkere wolk.

In mijn praktijk help ik mijn cliënten bewust te worden dat zij zelf het licht zijn, en de donkere wolk de omstandigheden. De cliënten krijgen vervolgens vaardigheden aangereikt om zich zelf te kunnen helpen wanneer hun licht wat minder krachtig schijnt dan zij zouden wensen.

Deelnemers van de zorgboerderij ondersteunen wij om zoveel mogelijk zelfstandig hun licht te laten schijnen. Bij ons mag men op dagbestedingsdagen zijn/haar batterij komen opladen.

Daarnaast staan wij de deelnemers én hun mantelzorg(ers) bij om ook buiten de dagbestedingsdagen dat licht (opnieuw) te laten schijnen. Zo hebben wij voor enkele deelnemers 24/7 bereikbaarheidsdienst en zorgen we dat de dagbestedingsintentie zoveel mogelijk op één lijn zit met het thuisfront.

‘Omstandigheden zullen er altijd zijn in ieders leven.  Het is een levenskunst hoe jij zelf jou licht erop laat  schijnen'.

Soms lukt dit schijnen helderder met een steuntje in de rug, door coaching, therapie of dagbesteding. Het is allemaal mogelijk op onze mooie plek in Bovenkarspel.

Wij heten u graag van harte welkom

BIJ  De Boerentuin

Wij delen onze prettige plek graag met u!