BIJ De Boerentuin

In het landelijke Bovenkarspel, tussen Hoorn en Enkhuizen, ligt onze bijzondere Zorgboerderij

BIJ De Boerentuin

Onze zorgboerderij is uit idealisme en een perfecte match geboren. Jack heeft zijn kennis ruimschoots opgedaan in het voeren van een bedrijf, dierverzorging en het aanleggen en onderhouden van tuinen en landgoederen. Jack had zijn weides (vee voor de slagerij) op het land bij zijn huis lopen. Toen Jack ophield met de slagerij liepen er daardoor ook geen weides meer op het land. Hij vroeg zich dan ook af wat hij met het land zou doen en hoe hij het precies zou gaan gebruiken. Barbera, echtgenote van Jack, is sinds 1998 gevestigd hypno-regressie en reïncarnatietherapeut met de praktijk Alfa 2 Nimbus heet, wat zoveel betekend als Begin naar Verlichting. Later heeft zij de opleiding kruidengeneeskundige gedaan. De praktijk met betrekking tot 'kruiden en voeding' heet Carpe Diem, wat Pluk de Dag betekend.
Toen Jack aan Barbera vroeg wat zij het liefst zou doen in haar leven antwoordde zij dat ze nog graag eens een prettige en veilige plek zou willen maken in de natuur waar mensen, jong en oud, op een gezonde én natuurlijke manier op adem zouden kunnen komen.

 

 
Daarop verder filosoferend bleken Jack en Barbera hiervoor samen voldoende kennis en inzicht in huis te hebben. En om zich heen kijkend was ook de locatie buitengewoon geschikt. Dus toen de gemeente eind 2010 zijn fiat gaf dat er op dit stukje grond inderdaad een kleinschalige zorgboerderij mocht komen, werden de plannen concreet gesmeed.
 
De oprichting op papier was op 1-1-2011 een feit. Vanaf dat moment werd er gewerkt aan de fysieke opbouw van de plek. Na bijna 2 jaar heel hard werken met bouwen en verbouwen waren de ruimten met betrekking tot de dagbesteding eind november 2012 klaar. Gezien het weer én de drukte van de feestdagen vonden Jack en Barbera het geen goed moment voor een officiële opening. Zij zijn toen stilletjes gestart met de zorgboerderij en hebben zodoende de laatste verbeterpunten doorgevoerd.
 
De officiële opening vond plaats op 21 maart 2013, de eerste dag van de lente.
Wethouder Ruimtelijke Ordening Bart Nootebos van gemeente Stedebroec heeft toen, deels samen met onze oudste dochter Guurtje, onze kleinschalige zorgboerderij BIJ De Boerentuin officieel geopend. 
Het was een prachtig moment om te mogen delen met oude en nieuwe vrienden, bekenden en collega's, waarbij het weer ook erg zijn best deed door voor een zonnige windstille middag te zorgen.  Dat dit bijzonder was hoorde we pas later in de avond. Toen bleek er die dag in Hoorn, 16 km. verderop, een heuse sneeuwval van enkele centimeters te zijn geweest!

BIJ De Boerentuin heeft 21 maart 2013 officieel haar deuren geopend voor deelnemers aan de kleinschalige zorgboerderij. En daar zijn we nog altijd reuze trots op en heel erg blij mee! 

BIJ De Boerentuin biedt een breed scala aan met betrekking tot dagbesteding & activiteiten onder het motto: Niets moet en (bijna) alles mag!

 

Wij heten u vanaf hier alvast van harte welkom op onze site en wie weet straks ook op deze mooie en prettige plek;
BIJ   De Boerentuin