link rel="shortcut icon" type="image/x-icon" href="/favicon.ico"

DOE DAG: Nielsen Groep


Verslag Nielsen Group


DOE DAG 2013Vlak voor de zomervakantie heeft er BIJ De Boerentuin een Doe Dag plaatsgevonden. En wat voor één!
16 werknemers van de NIELSEN GROUP Nederland hadden ons project uitgekozen om een dag aan mee te werken.
Het project hield in om van het land tussen de boomgaard en de paardenwei een heerlijke werktuin te maken.
Toen we begonnen was het nog helemaal vlak (plat dus!), en toen de deelnemers van de NIELSEN GROUP aan het einde van de dag weggingen lag er een terras met een wilgenhaag, was er een begin gemaakt met de zodenbank voor de afscherming van de (toekomstige) compostplaats. Was er het grootste deel uitgestoken (met een spade met de hand) van de binnenste rondgang naar het 'stromend hart' (waterplaats) van het land.

Gelukkig hadden we op 21 maart jl. voor de opening van BIJ De Boerentuin van Anneke Konijn en Jeannette Appel, de landschaps- en tuinarchitecten van 'Natuurlijk', een prachtige tekening gekregen die we als werkplan konden gebruiken. Deze tekening hangt op de centrale plaats in de dagbesteding, boven de eettafel, en daardoor kon iedereen, ook na de uitleg toch steeds even terug lopen om te kijken of het nog volgens plan verliep.

Anneke Konijn coördineerde de aanleg van de zodenbank en uitsteken van de rondgang, Jeannette Appel deed dit met de aanplant van de wilgenhaag en wilgentunnel, Jack coördineerde de aanleg van het terras en ikzelf (Barbera) rende overal een beetje rond om allerhande vragen te beantwoorden en op te lossen. 
Verder hield ik mij vooral bezig met de catering waaronder eigen gemaakte brandnetelsoep, eigen gebakken kruidenbrood, en broodjes uit de oven met geitenkaas en honing.
  
De deelnemers van de NIELSEN GROUP waren buitengewoon enthousiast en gemotiveerd om aan de slag te gaan. De feedback die we tijdens het werken kregen over onze plek BIJ De Boerentuin was dat het zo mooi was, zo rustig en vooral ook inspirerend. 
Wij willen langs deze weg de deelnemers van de NIELSEN GROUP uit de grond van ons hart bedanken voor hun onuitputtelijke inzet op deze Doe-Dag en voor hun humor en respect waarmee zij met alles en iedereen zijn omgegaan. 
Jullie hebben een heel belangrijk begin gemaakt van wat die dag is gedoopt tot de 'Inspiratietuin'
De tuin waarin je kan ontspannen, mediteren, helen, hard werken, lachen, luieren, je eten verbouwen, bloemen plukken, de natuur in je opnemen en vooral jezelf zijn. Een tuin die dient om geestelijke en lichamelijke te voeden.
Dank dat jullie met ons de basis hebben gelegd van deze veelzijdige en dynamische tuin, en jullie weten dat jullie welkom zijn om de groei te volgen.

Hieronder volgen enkele foto's van deze dag. 

  
Overzicht op het terras en de rondgang   Het leggen van het terras, vele handen maken licht werk, maar de tegels                                                                    blijven nog altijd loodzwaar!
  
De uitgeschepte zoden uit de rondgang   De wilgentunnel onder leiding van Jeanette
worden hier netjes gestapeld voor de 
zodenbank.